Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Autoplin postaja

 

PGP-PUH AUTOPLIN

Prije 9 godina otvorena je postaja za autoplin na adresi I. Resnik 6, Zagreb.

Svakim danom povećavamo broj zadovoljnih kupaca kojima garantiramo kvalitetu našeg UNP-a a na radost njihovih "ljubimaca" na četiri kotača.

Kroz različite promotivne akcije nagrađujemo kupce te time stvaramo odnose na zadovoljstvo svih! 

AUTOPLIN

Autoplin je alternativno i ekološko pogonsko gorivo za motorna vozila.
Naglim povećanjem broja punionica širom naše zemlje, na kojima je moguće kupovati autoplin, to gorivo postaje sve prisutnije u našoj svakodnevici. 
Internacionalni naziv za autoplin je LPG.
LPG je engleska skraćenica za Liquefied Petroleum Gas (ukapljeni naftni plin-UNP).
Glavni sastojci LPG-a su propan (C3H8) i butan (C4H10). LPG se javlja na poljima za proizvodnju sirove nafte i prirodnog plina, a proizvodi se i prilikom procesa rafiniranja nafte. 

U svijetu i Europi u današnje se vrijeme sve više vodi računa o smanjenju zagađivanja čovjekove okoline i ekološki čistim izvorima energije. Upravo zbog toga i svoje cijene LPG je trenutno najpopularnije alternativno pogonsko gorivo za motorna vozila. U posljednje vrijeme autoplin je sve popularniji i kod nas, što je uzrokovano povećanjem cijena benzinskih goriva.
LPG prilikom eksploatacije skoro potpuno sagorijeva, rad motora je tiši i mirniji, a u obliku ispušnih plinova ostaje vodena para sa zanemarivom količinom otrovnih plinova.

 

PREDNOSTI UPOTREBE AUTOPLINA

Kod izrade proračuna vodite računa da je potrošnja autoplina otprilike 10% veća od potrošnje benzina i to nije slučaj kod svih sistema ugradnje (npr. Multi point), a ekonomičnost se ogleda u gotovo 60% manjoj cijeni goriva, te nižim troškovima održavanja vozila. 

Ušteda na troškovima goriva više od 60%
• Ušteda na troškovima održavanja vozila.
• Vozila s ugrađenim LPG sistemom, ne podliježe EKO-test-u. LPG kao pogonsko gorivo ne sadrži olovo, pa se njegovom primjenom smanjuje emisija štetnih plinova. 
• Sa ugrađenim auto-plin uređajem polovno vozilo na tržištu ima veću cijenu.
• Nema mogućnosti krađe ni prosipanja goriva prilikom točenja.
• Auto-plin spremnici su svojim konstrukcijskim rješenjem, kvalitetom materijala i načinom izrade kao i kontrolnim sistemom, sigurniji i otporniji na fizičko djelovanje (sudar) od benzinskih . 
• Veća autonomija vozila (radijus kretanja vozila).
• Sa ugrađenim auto-plin uređajem postoji mogućnost biranja pogonskog goriva, pritiskom na gumb, benzin ili plin.